BÅTFØRERPRØVEN

Ta den obligatoriske Båtførerprøven på en Gøy og Enkel måte!

Ta Båtførerprøven på nett i eget tempo

890,- + eksamensavgift

Delta på Webinar og lær av proffe instruktører i sanntid

990,- + eksamensavgift

Ta Båtførerprøven på én dag i klasserom med våre ekspresskurs

1290,- + eksamensavgift

HVEM TRENGER BÅTFØRERPRØVEN?

HVORFOR TA BÅTFØRERPRØVEN?

KURSGARANTI

Deltakelse på kurs hos oss medfølger Kursgaranti, som betyr at vi spanderer det neste kurset dersom du ikke består. (OBS! Kontinuasjons-eksamensavgift må fortsatt betales til båtførerregisteret.no)

WEBINAR & EKSPRESSKURS

Velg visning

Kurs Views Navigation

I dag

Filtere

Changing any of the form inputs will cause the list of events to refresh with the filtered results.

WEBINAR

Vi gjennomfører noen av våre kurs over Webinar. Kurset som går over Webinar vil følge det samme opplegget som kurset som går i klasserom. 

VideoOvervåket Eksamen

Eksamen må hovedsaklig gjennomføres med sensor til stede. Likevel har Norsk Test, de som er ansvarlig for båtførerprøven, utviklet VideoOvervåket eksamen. Der kan du melde deg opp til eksamen, og gjennomføre alt hjemmefra!

Du kan lese mer om VideoOvervåket eksamen i denne lenken. 

EKSAMEN I KLASSEROM

Dersom du ikke ønsker å ta eksamen over nett, kan du melde deg opp til et av våre klasseromskurs og ta eksamen der. Du trenger da kun å møte til eksamen på slutten av dagen. 

Dersom du ikke finner noen ledige muligheter hos oss kan du benytte deg av et annet testsenter. 

 

Vi benytter oss av Zoom som Webinar- plattform. Når du har meldt deg på kurset vil du motta en epost med informasjon om hvordan du logger deg inn på Webinaret. 

Du trenger hverken å ha på kamera eller mikrofon. Likevel oppfordrer vi alle til å være aktive under kurset og stille spørsmål til instruktøren!

I utgangspunktet kreves det ikke veldig mye utstyr for å gjennomføre Båtførerprøven- kurset. Det viktigste er at du har noe å skrive på og med. 

Dersom du skal få mest mulig ut av navigasjons- temaet bør du ha en rullelinjal eller paralellforskyver og en passer. I tillegg bør du ha noen kart. Du vil bli tilsendt kartene som pdf- fil av oss ved påmelding, og de kan du printe ut. 

Rullelinjal/paralellforskyver kan du enkelt kjøpe hos en bokhandel. 

Dersom du ønsker alt av utstyret du trenger kan du også kjøpe våre navigasjons-pakker som du finner i denne lenken. 

KLASSEROMSKURS

De aller fleste av våre kurs gjennomføres som klasseromskurs, og vi gjennomfører normalt kurs over hele landet. 

Eksamen gjennomføres rett etter kurset. Vi pleier å begynne eksaminering kl. 18:00. Dersom det er mange som skal avlegge eksamen kan det forekomme forsinkelser.

RUTINER

Vi har blitt gode på smittevern, og våre instruktører har strenge rutiner de må følge når de gjennomfører et klasseromskurs. 

AVLYSNING

I tilfeller der det av forskriftsmessige, lovmessige eller tilfeller der vi vurderer det til å være umulig å gjennomføre et kurs på en trygg måte vil vi forsøke å erstatte kurset med et Webinar. 

Dersom det skulle skje vil vi forsøke å erstatte kurset med et Webinar. Isåfall må du gjennomføre eksamen enten over nett via VideoOvervåket Eksamen

Vi har det mest av utstyr du trenger på kurset, og du trenger kun å ta med:

 • Enkel kalkulator
 • Noe å skrive på
 • Blyant og viskelær
 • Nok mat og drikke!

Resten fikser vi.

TRYGGE KURS

Tryggombord prioriterer alltid deltakernes og instruktørenes sikkerhet først. Les om våre vilkår under. 

I 2020 ble vi gode på å holde trygge kurs, og våre instruktører må følge strenge smittevernsregler som vi har utarbeidet fra gjeldende retningslinjer og råd. 

AVSTAND

Vi holder stort sett kurs i konferanserom på hoteller, og sørger alltid for å bekrefte at rommet vi skal holde kurs i kan sikre tilstrekkelig avstand mellom alle deltakere. Dersom det hotellet har begrensninger 

RENHOLD

Du vil få utdelt utstyr fra oss. Våre instruktører spriter alltid ned alt utstyr mellom hver deltaker, og vi sørger alltid for at hver deltaker får hvert sitt sett med utstyr. 

SPORING

Vi krever at alle deltakere oppgir kontaktinformasjon, slik at smittesporingen skal bli enklest mulig. 

I tilfeller der lokale eller nasjonale regler enten forbyr eller fraråder kurs vil vi bli nødt til å avlyse klasseromskurs. Da vil vi forsøke å erstatte det kurset med et Webinar. Dette vil du få beskjed om, men vær obs på at slike endringer kan skje på svært kort varsel. 

Dersom klasseromskurset blir erstattet med Webinar vil du bli nødt til å melde deg opp til eksamen gjennom VideoOvervåket Test. Norsk Test er de eneste som har lov til å gjennomføre eksamen over nett, og det er ikke en tjeneste vi i Tryggombord har noe ansvar for. Alternativt kan du vente og melde deg opp til kun eksamen ved neste mulige klasseromskurs.

Dersom vi ikke kan erstatte klasseromskurset med et Webinar samme dag, vil du kunne velge mellom å motta et gavekort som kan benyttes på et annet båtførerprøven- kurs eller refundere beløpet. 

Påmelding på våre kurs er i utgangspunktet bindende, men dersom du blir satt i isolasjon, karantene eller opplever symptomer på COVID-19 skal du selvfølgelig ikke delta på klasseromskurs. 

Dersom det skjer kan vi refundere beløpet, gi deg et gavekort på et nytt kurs eller flytte din påmelding til egnet Webinar slik at du fortsatt kan gjennomføre kurset. Du velger!

Erfarne instruktører

Våre instruktører har erfaring fra Sjøforsvaret og har over en lengre periode jobbet under maritime forhold både i inn- og utland. Du kan være sikker på god opplæring og tilrettelagte forhold som elev hos oss.

Kursgaranti

Vi vil overføre vår kunnskap til deg, så om du trenger mer enn ett kurs så betaler du kun for det første kurset. Meld deg på kurs med garanti her. Garantien er gyldig i 12 måneder

Eksamen

Prøven består av 50 flervalgsoppgaver som man må bestå med minst 80% riktige svar. Tillatte hjelpemidler: Kart, navigasjonsutsyr, skrivesaker, blankt notatark og kalkulator (ikke mobiltelefon)

KRAV OM OBLIGATORISK

BÅTFØRERPRØVEN

 • Obligatorisk båtførerprøven for alle født etter 01.01.1980 å føre fritidsbåt med lengde over 8m eller motor større enn 25hk.
 • Gamle båtførerbevis vil fortsatt være gyldig.
 • Alle født 01.01.1980 eller senere med båtførerbevis uten bilde må få byttet beviset inn i et nytt med bilde. Ta kontakt med Norsk Test AS.

PRAKTISK INFORMASJON

 • Eksamensavgift kommer i tillegg.
 • Før kurset må du melde deg opp til eksamen på Båtførerregisteret.no.
 • Eksamen tar en time etter oppsummeringen av pensum med instruktør, hvor det er muligheter til å stille spørsmål.
 • Påmeldingen er bindende og ved fravær blir ikke kursavgiften refundert.

BÅTFØRERPRØVEN NETTKURS

BEGYNN GRATIS NÅ

[ESPRESSO_TICKET_SELECTOR event_id=22259]