LITT OM TRYGGOMBORD

Bakgrunn

I juli 2011 var det to dødsulykker med fritidsbåter i Tønsberg-området. Kim Aasland som vokste opp på Nøtterøy, tenkte på hvordan han kunne bidra for å unngå slike båtulykker i fremtiden. Med navigatørutdannelse fra Sjøkrigsskolen og fartstid på Marinefartøy, Kystvakten og seilskutene Christian Radich og Statsraad Lehmkuhl, har han mye kunnskap og kompetanse som han ønsker å dele med andre for å gjøre sjøen sikrere.

Det begynte med båtførerprøven som er obligatorisk for alle som er født senere enn 1980 og ønsker å kjøre båt. Derfor tok han utgangspunkt i at gode kurs til Båtførerprøven var en mulighet for å påvirke unge mennesker som skal kjøre båt til å tenke sikkerhet.

Vårt mål

Tryggombord vil formidle maritime kompetanse og grunnleggende kunnskap om båtlivet. Samtidig mener vi sikkerhet er viktig. Med kompetanse og respekt for sjøen, ligger alt til rette for at båtlivet er herlig.

 FAKTA

I 2018 holdt vi over 350 kurs i hele landet. Vi er 35 dyktige instruktører med bakgrunn fra Sjøforsvaret og seilmiljøet.

KRISTINE MOE

Ansvarlig båtførerprøven

Kristine har en Bachelor i Nautikk og en Master i Teknisk Maritim Ledelse fra Høgskolen i Sørøst-Norge. Hun har vært i Sjøforsvaret og jobbet med navigasjon i Kystvakten. Videre har hun jobbet i Farstad shipping på et offshore skip som støttet plattformer med oljeproduksjon.

Kristine er fra en båtfamilie og har vokst opp i motorbåt. Hun har selv en Sjømann 22 som hun er veldig glad i. Kristine er svært opptatt av sjømannskap og sikkerhet på sjøen, og ønsker derfor å dele sin kunnskap og erfaring med deg, slik at du blir trygg ombord.

JESPER DØNNESTAD

Ansvarlig D5L Fritidsskipper og praktiske kurs

Jesper har sin navigasjons-utdannelse fra Sjøkrigsskolen i Bergen, og har arbeidet som offiser på Fridtjof Nansen-klasse fregatter siden 2011. Han har arbeidet både med navigasjon og operasjoner i inn- og utland, og har gjennom sin tid i Forsvaret ført et bredt spekter av større og mindre båter og skip.

Jesper har hatt en 38-fots seilbåt som sin bolig i flere år, og nærhet til sjø og båt har dominert både privat- og yrkeslivet siden ungdomstiden. Som hovedinstruktør på D5L-kurset vil han gjøre sitt aller beste for å dele sin kunnskap og erfaring slik at du sitter igjen med en god kursopplevelse.

KIM AASLAND

Daglig leder

Trygg Ombord og Marine Safety er startet av Kim, som er utdannet på Sjøkrigsskolen i Bergen. Han har flere års erfaring som operativ offiser i Sjøforsvaret. Kim har seilt 3 ganger over Atlanterhavet med Statsraad Lemkuhl og Marinefartøy. Han har også erfaring som navigatør og sikkerhetsoffiser i Kystvakten i Barentshavet.

På bakgrunn av egen erfaring med flere ulykker på sjøen, kom ideen om oppstart av firmaet og hvordan vi skal bedre sikkerheten for sjøfolk! Trygg Ombord tilbyr flere typer kurs med fokus på sikkerhet for fritidsmarkedet. Marine Safety tilbyr redningsvester og sikkerhetsutstyr av høy kvalitet fra tyske produsenter.