fbpx

Spørsmål og svar

Spørsmål og svar

Hvor mye koster båtførerkurset?

Vi tilbyr ekspresskurs på 1 dag til kr. 1 290. Dette betaler du kun én gang, uansett hvor mange ganger du tar kurset de neste 12 månedene.

Eksamensavgift til Norsk Test AS på kr. 768,- kommer i tillegg. Ny prøve koster kr. 405,-

Hvordan bør jeg forberede meg?

Ved påmelding får du et forberedelseshefte som du leser godt igjennom før kurset. Prøv også vår quiz.

Vi krever ikke mer forhåndskunnskaper enn dette – resten lærer du på kurset!

Hvordan foregår kurset?

Dette er et ekspresskurs på 9 timer som inkluderer eksamen. Undervisningen foregår i klasserom hvor instruktøren underviser ved hjelp av presentasjoner og eksempler. Det blir også god tid til oppgavejobbing, spørsmål og repetisjon.

ofte stilte spørsmål

Om du er så uheldig å stryke kan du ta kurset på nytt eller bare ta prøven på nytt på slutten av et av våre kurs, uten å betale for kurset på nytt. Meld deg på det kurset som passer best og skriv «Nytt kurs» eller «Kun prøve på nytt» i notatfeltet.

Ny eksamen koster kr 405,- og betales på Båtførerregisteret.no

NB: Man må vente 14 dager for å ta ny prøve.

Kursgarantien gjelder i 12 måneder

Etter påmelding vil du få tilsendt en automatisk e-post som bekrefter din påmelding. Sjekk spam-filteret dersom du ikke finner bekreftelsen 5 min. etter påmelding. Hvis du ikke har mottatt den tar du kontakt med oss.

Sjekk profilen din på Båtførerregisteret.no:

 • Nederst til høyre kan du se status på bestillingen/produksjonen av kortet ditt. Om det står «Sendt med posten» kan du ha registrert feil adresse (sjekk lenger opp på siden)
 • Du kan ha lastet opp et bilde som ikke er et godkjent passfoto. Sjekk «Passfotoregler» øverst på siden.
 • Om du ikke får lastet opp bildet selv kan du sende det til kristine@54.236.218.83.
 • Blyant og viskelær
 • Notatark
 • Kalkulator
 • ID-kort
 • Lunsj/matpakke

Forberedelseshefte blir sendt ut på mail etter påmelding.

Du kan også teste deg selv med vår gratis quiz både før og etter kurset.

 • Disse kartene brukes til eksamen:

  Kart A+B+C+D

  Disse kartene får du utdelt på kurset.

Når du har meldt deg på et kurs hos oss har du allerede meldt deg opp til et testsenter.

Hvis du ikke har et norsk personnummer får du ikke laget en bruker på båtførerregisteret.no, men du kan likevel ta båtførerprøven.

Kontakt oss før kurset, så registrerer vi deg for å ta prøven.

The exam is also available in English, so you can take the exam at the end of one of our planned courses.

Contact us before the course and we will arrange for you to take the exam in English.

The exam is only available in English and Norwegian.

Unfortunately, we do not yet offer the course in English.

ofte stilte spørsmål

Hvis man har tatt nettkurs eller lest på egenhånd og kun ønsker å ta prøven hos oss som privatist kan man ta prøven på slutten av et av våre oppsatte kurs. Da blir vår pris kr. 499,- 
Husk eksamensavgift til Norsk Test i tillegg. Oppmøte senest kl. 17:00. Meld deg på kurset og skriv i notatfeltet at du kun kommer til prøven som privatist.

Hvis påmeldingsknappen bare står og snurrer uten å gå videre, kan det være fordi du har en utdatert nettleser (Internet Explorer). Prøv en annen nettleser, men hvis ikke det fungerer tar du kontakt med oss, skriver inn kontaktinfoen til personen som skal meldes på kurset og skriver hvilket sted og hvilken dato du/han/hun melder seg på. Da blir en påmeldingsbekreftelse sendt på mail når vi mottar henvendelsen.

Ja, Tryggombord er godkjent av Norsk Test AS og Sjøfartsdirektoratet som testsenter for båtførerprøven. Tryggombord er registrert under Marine Safety AS.

Testsenter-ID = NT-316

Kursavgift for båtførerprøven er kr 1 290,-

Eksamensavgift til Norsk Test AS på kr. 768,- kommer i tillegg.

Tryggombord.no har laget en QUIZ hvor du kan teste grunnleggende sjømannskap alle som ferdes på sjøen bør ha. Test deg selv helt gratis. I tillegg får du et forberedelseshefte når du melder deg på kurs hos oss. Dette må du lese før kurset så du er godt forberedt på det vi skal gå gjennom.

Om du har dysleksi kan du ta kontakt med oss og oppgi ditt fødsels- og personnummer etter at du har opprettet en profil på Båtførerregisteret.no. Da får du 20 minutter ekstra tid på prøven din.

I tillegg er det en opplesingsfunksjon på testen. Ta med øretelefoner. Her er en demo av testen (fungerer ikke på mobil):

DEMOTEST

Det betyr at man kun betaler for kurset (1290,-) én gang, uansett hvor mange ganger man tar kurset de neste 12 månedene. Om man stryker på første forsøk kan man ta kurset, om man vil, men man må ikke ta kurset på nytt. Avgift for ny eksamen på kr. 405,- kommer i tillegg for hvert forsøk.

Meld deg på det kurset som passer best og «Nytt kurs» i notatfeltet.

Kursgarantien gjelder i 12 måneder.

Hvis du har meldt deg på feil dato/sted og ønsker å bytte kan du bare melde deg på det kurset som passer bedre og skrive hvilket sted og hvilken dato du vil melde deg av i notatfeltet.

Her er en demo av testen (fungerer ikke på mobil):

DEMOTEST

Når du har meldt deg på et kurs hos oss får du en påmeldingsbekreftelse tilsendt på mail. For å melde deg av kan du svare på denne mailen. Da får vi informasjonen vi trenger for å melde deg av kurset. Dette må gjøres senest 3 dager før kurset.

Er det noe annet du lurer på?

Kursmoduler Pris Velg
ICC- Kurs i egen båt kr4,500.00 (NOK)  
ICC- kurs i vår båt kr9,900.00 (NOK)