Ofte Stilte Spørsmål

Har du meldt deg på ekspresskurs men ikke fått e-post? Lurer du på om du er påmeldt? Du har meldt deg på men ikke fått tilgang til nettkurs?

Finn din påmelding her → e-post: mobilnr.: SØK
Er du påmeldt vil du få tilsendt på nytt påmeldingsbekreftelsen med innlogging til nettkurs.

Vi oppfordrer alle våre kursdeltakere til å forberede seg til kurset og tilbyr derfor Nettkurs Del 1. For kursdeltakere som har betalt med kort for Båtførerprøven Ekspresskurs og Båtførerprøven Nettkurs 30 / 90 dager tilgang inkl. eksamenspakke, vil få tilgang til komplette nettkurs, Del 1, 2 og 3.

Hvordan kan jeg lage et nytt passord?

Lag ditt eget passord ved å følge prosedyren nedenfor:

1. Velg «i» og «LOGG INN»

2. Velg «Endre eller tilbakestill passordet ditt?»

3. Oppgi din e-post

Nettkurs Del 1 eller Del 1, 2 og 3

Etter innlogging vil du ha tilgang til Nettkurs Del 1 eller Del 1, 2 og 3 avhengig av hva du har kjøpt.

Nettkurs Del 1

Nettkurs Del 1, 2 og 3

Hvem trenger Båtførerprøven?

Alle som er født etter 01.01.1980, som er over 16 år, og som skal føre båt som er lengre enn 8 meter eller har mer enn 25 hestekrefter må ha båtførerprøven.

Hvor kan jeg ta kurset?

Båtførerprøven Ekspresskurs foregår i klasserom rundt om i hele landet. Dette er kurset for deg som ønsker å gjennomføre ALT – PÅ – 1 – DAG.

Hvor gammel må jeg være for å kunne avlegge Båtførerprøven?

For å kunne avlegge Båtførerprøven må du være fylt 14 år. Du er hjertelig velkommen på båtførerkurs hos oss før den tid også, men du må komme tilbake når du har fylt 14 år for å få avlagt eksamen. Ved bestått eksamen vil du få båtførerbeviset tilsendt i posten etter at du har fylt 16 år.

Hva er kursgaranti?

Båtførerprøven Ekspresskurs medfølger Kursgaranti. Dersom du skulle være uheldig å stryke gir vi deg neste kurs gratis. Kursgarantien gjelder i 12 måneder.

Hva er forskjellen på ekspresskurs og nettkurs?

Ekspresskursene våre gir deg tilgang til Del 1 av vårt nettkurs for forberedelse. Resten lærer du i klasserom hos en profesjonell instruktør. Eksamen gjennomfører man på slutten av dagen.
Nettkurset er et komplett nettkurs som er basert på våre klasseromskurs. Kurset består av videoer, quizzer, bilder og tekster. Du lærer deg alt du trenger for å bestå Båtførerprøven, og holder like høy kvalitet som våre klasseromskurs. Du kan melde deg opp til eksamen når du er klar.

Hvordan avlegger jeg eksamen?

Dersom du har meldt deg opp til Ekspresskurs vil eksamen bli gjennomført på kursstedet på slutten av dagen. Dersom du har meldt deg opp til nettkurs kan du velge mellom å delta på eksamen hos oss eller et av de 400 testsentrene landet rundt. Oversikt over tid og sted for å gjennomføre eksamen finner du i testkalenderen på båtførerregisteret.no, direkte link her: https://båtførerregisteret.no/testkalender

Du melder deg opp til eksamen hos oss ved å velge egnet kurs og melde deg opp til «Kurs på nytt». Uansett må du melde deg opp på båtførererregisteret.no og betale for eksamensavgiften før du kan avlegge eksamen.

Hvor stor båt kan jeg kjøre når jeg har tatt båtførerprøven?

Etter at du har bestått båtførerprøven og fylt 16 år, kan du føre en båt opptil 50 fot (15 meter) med ubegrenset motorstørrelse og hastighet.

Burde jeg forberede meg før båtførerkurset?

Vi går gjennom alt av pensum på båtførerkurset, men det er alltid lurt å stille litt forberedt. Når du melder deg på kurset vil du automatisk få tilsendt en bekreftelse på påmeldingen, hvor det ligger et vedlagt forberedelseshefte.
I tillegg har vi gjort det mulig å forberede seg med vårt komplette nettkurs!
Vi har laget et eget nettkurs bestående av videoer, bilder, tekster og quizer. Du kan få tilgang til deler av det gratis ved påmelding på et av våre båtførerkurs, og kjøpe tilgang til hele etter hvert. Som kursdeltaker i klasseromskurs får du 80% rabatt på hele nettkurset.

Hva kan jeg som ikke har fylt 16 år kjøre lovlig?

Når du er under 16 år kan du lovlig kjøre båt som er under 8 meter lang, motor med mindre enn 10 hestekrefter, og med en toppfart lavere en 10 knop.

Når kan jeg ta ny prøve etter at jeg strøk på eksamen?

Dersom du er uheldig og styrker på båtførerprøven, må du vente minimum 14 dager før du har mulighet til å avlegge en ny eksamen.

Bindende påmelding

Påmelding er bindende og kostnadsfri avmelding må skje senest 7 dager før kursstart. Avmelding etter dette blir ikke refundert, men man har mulighet til å melde seg til nytt kurs kostnadsfritt.
Avmelding må skje skriftlig til e-post [email protected].
Dersom TryggOmbord blir nødt til å avlyse et kurs, vil deltakeravgiften ikke bli refundert, men kunde får tilbud om å melde seg opp til senere kurs kostnadsfritt.

Grunner til avlysning kan være, men er ikke begrenset til: Sykdom blant mannskapet, værforhold, for få deltakere til å fullføre kurset, problemer med kurslokalet (også nevnt under «vilkår og betingelser»).

Påmelding ansees som utført når man har trykket «bekreft påmelding» og betalt deltakeravgift med kortbetaling på nett. Bekreftelsesmail sendes automatisk og dersom denne ikke kommer fram skyldes det enten feil oppgitt e-post eller at mailen er blitt avvist av mailklient. Send en e-post til [email protected] så sender vi info på nytt.

Hva er spesielt viktige emner?

  • Sjømerker
  • Symboler i kartet
  • Sjøveisregler
  • Lanterner og flagg
  • Lover og regler
  • Nødsituasjoner
  • Godt sjømannskap

Når betaler jeg for båtførerprøven og båtførerkurset?

Avgiften for selve båtførerkurset betaler du på nett med vanlig Visa eller Mastercard. Eksamensgebyret betaler du gjennom båtførerregisteret.no. Her må du lage en profil, og gjennom denne profilen betaler du med vanlig Visa eller Mastercard. Dette må gjøres før kurset slik at du er sikker på å få avlagt eksamen.

Hva går kursgaranti / beståttforsikring ut på?

Kursgaranti også kalt beståttforsikringen gir deg muligheten til å bli med på nye kurs så mange ganger du ønsker, uten ekstra kostnad dersom du stryker. Det eneste du må betale er kontinuasjonsgebyr til båtførerregisteret.no per gang du avlegger selve eksamen etter første gangen du avla eksamen. Gebyret er nå på 417 kr.

Hva må jeg betale når jeg skal ta båtførerprøven på nytt?

Når du skal avlegge ny eksamen, må du betale et kontinuasjonsgebyr gjennom båtførerregisteret.no. Dette er omtrent halvparten av førstegangsgebyret. Kontinuasjonsgebyret er nå på 417 kr. Dersom du ønsker å bli med på nytt båtførerkurs hos oss, er du dekket av «kursgaranti» og betaler ikke noe ekstra for selve kurset på nytt.

Hvor lang tid tar det før jeg får båtførerbeviset i posten etter at jeg har bestått båtførerprøven?

Fra du har bestått båtførerprøven og lastet opp et bilde på din profil hos Båtførerregisteret, tar det mellom 2 – 4 uker før beviset kommer i posten.

Hva er kravet til bestått båtførerprøven/eksamen?

For å bestå eksamen må du ha minst 80% riktige svar. Eksamen består av 50 spørsmål fordelt på fire temaer, hvor du må svare riktig på minst 40 spørsmål.
Det kreves i tillegg minimum 80% riktig på det ene av de fire emnene, kalt «spesielt viktige emner». «Spesielt viktige emner» består av omtrent 13 spørsmål hvor du ikke kan ha mer enn 2 feil totalt av de omtrent 13 spørsmålene innen kategorien «Spesielt viktige emner».

Hva er kravene til bilde på Båtførerbeviset?

Bildet du laster opp gjennom din profil på båtførerregisteret.no, må tilfredsstille samme krav som passfoto. Hele ansiktet må syntes rett forfra med øverste del av skulderparti. Hodeplagg, briller eller lignende er ikke lov på bildet.

Jeg har mistet båtførerbeviset mitt. Hva gjør jeg?

Dersom du har mistet beviset ditt, må du ta kontakt med Norsk Test. Dette gjør du på telefonnummer 789 73 500, så hjelper de deg med å bestille et nytt bevis. Du kan også følge fremgangsmåten som du finner på nettsidene til Sjøfartsdirektoratet.

Hvorfor kommer eksamensgebyr i tillegg til kursavgiften?

Dette dekker administrasjon rundt eksamen, samt produksjon og utsendelse av det fysiske beviset. Eksamensgebyret betales ikke inn til oss, men til Norsk Test AS via din profil på båtførerregisteret.no.

Hva skjer når jeg ikke har fått beviset mitt i posten etter fire uker?

Dersom du etter fire uker fortsatt ikke har mottatt beviset ditt, kan du logge deg inn på båtførerregisteret.no for å sjekke status. Dersom bildet ditt ikke har blitt godkjent, må du laste opp et nytt bilde. Hvis alt ser greit ut, må du ta kontakt med Norsk Test på telefonnummer 789 73 500, så hjelper de deg med å finne ut hva som er feil.

Er det mulig å avlegge båtførerprøven/eksamen på engelsk?

Ja, det er fult mulig. Etter registrering og betalt eksamensgebyr på båtførerregisteret.no, tar du kontakt med oss slik at vi kan bestille en engelsk prøve.

Is it possible to take the test/exam in English?

Yes, that’s possible. After you have paid the registration and examination fee on båtførerregisteret.no, please contact us so we can order you an English test.

Noe mer du lurer på?

Dersom du ikke finner svaret ditt på blant våre «ofte stilte spørsmål», finner du også svar på mye rundt båtførerprøven og eksamen på nettsiden til båtførerregisteret.no, med direkte link her: https://båtførerregisteret.no/info/bfp/spørmål-og-svar/
Og er det noe mer du lurer på er du hjertelig velkommen til å sende oss en e-post til [email protected]